Cum să te pregătești pentru interviu, chiar și la videochat in Iași :)

 In blog videochat iasi

De curând am vizionat un video tip animație super interesant pe YouTube care, deși ironizează un pic partea asta cu interviul pentru un job, detaliază cu foarte mult lux de amănunte acele mici detalii pe care majoritatea dintre noi le ignorăm, chiar și atunci când este vorba de un interviu pentru un job la videochat.

Dar înainte de toate, iată videoul despre care vă vorbeam mai sus:

😉 Sper că v-a plăcut să-l vizionați măcar atât de mult cât mi-a plăcut și mie.

Creatorii acelui video au menționat că, atunci când îți cauți un loc de muncă și vrei să aplici pentru un job (chiar și atunci când vorbim de un job la videochat), ar cam trebui să ai grijă de următoarele aspecte:

 • să-ți ștergi contul de Facebook 🙂
 • să fii calificat/ă pentru acel job (adică să te potrivești cu cerințele jobului)
 • să-ți pregătești un CV așa cum se cuvine (simplu și la obiect, fără exagerări, fără să minți, fără blabla-uri și pe cât posibil să evidențiezi strict ceea ce caută angajatorul)
 • și să ai grijă de cele mai importante 4 aspecte atunci când te prezinți la interviu:
  1. să fii curat/ă (îngrijit/ă)
  2. să fii îmbrăcat/ă adecvat, bine
  3. să fii punctual/ă
  4. să fii politicos/ă și să spui mulțumesc, etc
 • și nu în cele din urmă, să fii răbdător, sa te prezinți la interviurile adiționale dacă este cazul, etc.

 

În videochat însă, aspectul interviului în sine are o formă cu mult deplasată de normal, deși este un job ca oricare altul și ar trebui tratat și acest domeniu de activitate cu respect și corectitudine.

Din punct de vedere personal și profesional am avut plăcerea să țin interviuri și în alte domenii de activitate în trecut (vânzări, IT) și credeți-mă că și acolo am avut parte de tot felul de surprize, care mai de care mai neplăcute. Și tocmai de aceea nu ne mai surprinde nimic 🙂

Tind să cred totuși că, în videochat, fetele din Iași vin la interviul pentru un job la videochat pregătite totalmente eronat tocmai din cauza imaginii pe care o are activitatea de videochat în Iași.

Majoritatea fetelor cred că videochatul este jobul minune care presupune să stai în fața unui calculator și a unei camere video și unde toți bărbații de pe lume or să plătească miliarde ca să te vadă goală… și-o să faci o căruță de bani fără niciun efort, fără să muncești, fără să știi Engleză sau Franceză, etc… GREȘIT! Cel puțin la nivelul anului 2014 este totalmente greșit să credeți așa ceva. Ca să nu vă mai spun că majoritatea fetelor cred că studiourile de videochat vor oferi zeci de milioane de lei (sau euro) bonus pentru simplul fapt că te vei angaja acolo.

NU FETELOR! Videochatul este un job ca oricare altul, care cere sacrificii, muncă, experiență de viață și nu în ultimul rând: încă mai multă muncă. Dacă vrei să faci videochat ca să câștigi 1000 lei pe lună da, e simplu… stai online, dai țoala jos pentru fiecare membru cu 2 euro în cont și, ușor ușor, aduni bani mai mulți decât dacă ai fi fost vânzătoare de limonadă/cafea la o tonetă de pe Ștefan cel Mare.

Dar dacă vrei să câștigi bani serioși din videochat, trebuie să tratezi jobul de model la videochat cu respect și să i te dedici în totalitate! Dacă vei munci 24 de ore din 24 la o tonetă vânzând limonadă sau cafea, vei ajunge cel mult la un salar de 1500 lei. Dar dacă vei munci 24 de ore din 24 la videochat, vei avea șanse la salarii foarte mari, care sar lejer de 20.000 (două zeci de mii) de lei pe lună.

 

Indiferent care ar fi dorințele tale finale, când te pregătești de un interviu pentru job la videochat în Iași, să ai în vedere următoarele aspecte:

 • să te califici pentru câteva din cerințele de bază pentru un job la videochat, printre care: să fii comunicativă, să fii jovială și carismatică, să fii glumeață și numaidecât zâmbitoare, să ai habar măcar la un nivel minim spre mediu în ceea ce privește limba Engleză și să-ți placă să te distrezi (să dansezi, să faci poze, să joci diverse jocuri, etc). Evident că aspecte precum o cultură generală vastă sau aspectul fizic extraordinar nu vor fi decât avantaje adiționale, însă nu te baza că vei face bani din videochat fără să depui efort.
 • să fii extrem de îngrijită. Deși după ce te vei apuca de videochat o să observi că vei acorda o mai mare atenție acestui aspect, este foarte important ca, la interviul pentru job la videochat, să fii îngrijită din punct de vedere a ceea ce înseamnă manichiură, igiena corporală, etc. NU te prezenta la interviu machiată super strident sau mai știu eu ce, dar nici nu veni fără nici măcar un pic de ruj pe buze. De ce? Deoarece în videochat vei vinde imagine și personalitate. Iar dacă la interviu te afișezi total necorespunzător, cu siguranță nu vei face o impresie bună.
 • să vii îmbrăcată și accesorizată corespunzător. NU în ținută office deoarece nu vei da interviu pentru un job la BRD, dar nici într-o ținută de pițipoancă deoarece nu dai interviu pentru un job de strippăriță.
 • prezintă-te la interviu la timp! Niciodată mai târziu. Și asta e valabil atât pentru un job la videochat cât și atunci când ai interviu pentru orice alt job.
 • vino pregătită cu întrebări, deoarece interviul este momentul în care ți se va răspunde la orice întrebare vei avea despre videochat. Este foarte important atât pentru tine cât și pentru noi să fii un viitor angajat foarte bine informat!
 • fii dezinhibată. Prin mâna noastră au trecut cel puțin 100 de fete, iar interviuri pentru job la videochat în studio ChatLIVE am ținut cel puțin câteva sute. Nu te mușcă nimeni dar cel mai important lucru pe care vreau să îl pricepi este că ChatLIVE nu te minte! E drept, unele informații le vei digera mai greu. E drept că e foarte posibil să nu vii la noi, ci să te duci la alt studio care te va minți pe față… dar când vei afla adevărul, vei ști că noi am fost corecți cu tine, iar noi ne bucurăm pentru asta!

 

În sfârșitul acestui discurs, vreau să înțelegi că, pe cât de greu este videochatul, pe atât de frumos poate fi dacă știi să îl abordezi cum se cuvine.

Majoritatea fetelor care lucrează la videochat ajung să urască jobul, și subliniez cuvântul ajung. De ce? Deoarece nu vor să abordeze videochatul așa cum trebuie și, implicit, ajung să urască acest job.

Ca să fii un model de succes în videochat trebuie să îți placă viața:

 • trebuie să-ți placă să dansezi, să te simți bine. Nimănui pe lume nu-i va place o femeie care dansează forțată, mecanic. Pe când o femeie care se bâțâie din plăcere va atrage cu siguranță privirile tuturor celor din audiență;
 • trebuie să-ți placă de tine, de corpul tău. Și chiar dacă ai părți ale corpului care crezi că nu te avantajează sau care ție nu-ți plac, asta nu înseamnă că alții nu le vor iubi. Ba mai grav, dacă ție nu-ți place de tine, cum or să te placă clienții? Că e clar că vei avea o față de sictirită atunci când te vei dezbrăca și vei ajunge să-ți dezgolești acele părți ale corpului tău care ție personal nu-ți plac.
 • trebuie să înțelegi că vinzi! Mamă cât este de importantă această frază, nici nu vă închipuiți! Dacă te consideri ieftină, vei vinde ieftin! Dacă te consideri de lux și te comporți ca o femeie de lux, vei vinde scump! Dacă te consideri de lux dar de fapt nu ești o femeie chiar de lux, NU vei vinde scump!
  NU mă înțelegeți greșit, nu vă vindeți corpul sau virginitatea sau mai știu eu ce. Însă vreau să înțelegeți că vindeți imagine!!! Dacă vă faceți reclamă ieftină, veți vinde ieftin. Dacă vă faceți reclamă de lux, veți vinde foarte scump! În fine… o să înțelegeți din training la ce mă refer, și doar dacă veți accepta sfaturile și critica celor din ChatLIVE. Nu e nimeni perfect, nu ne naștem perfecți, dar ne putem cizela și ne puterm perfecționa/îmbunătăți!

 

Ar mai fi multe de zis, însă timpul este scurt, iar dacă aș scrie prea multe aici nu ați mai înțelege nimic 🙂 Așa că, dragele/dragii mei cititori, vă salut cu respect 🙂

 

Edit 2014 August, 21: Iatu un filmuleț interesant pe YouTube, interviu cu poligraf (detectorul de minciuni):

Comentariile voastre

comentarii

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search